Ябълкова баклава

СисиСисиНовак
21/05/2009
"Библията мълчи по въпроса, но имаме сведения, че Ева е изкушила Адам не с ябълка, а с парче от тази ябълкова баклава!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 312
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се заливат с ром.

Ябълките се обелват, почистват и се нарязват на малки кубчета. Към тях се добавят ореховите ядки, захарта, ароматизираните стафиди, канела. Разбърква се.

В предварително намаслена правоъгълна тава се нареждат 4 от корите, като всяка се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя половината от плънката. Покрива се с още 4 пласта кори, всяка, от които също се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя останалата плънка и се покрива с последните 4 пласта кори, всяка, от които е намазана с разтопено масло. С нож се изрязват квадратни парчета, за да диша баклавата.

Пече се в предварително загрята на 160С фурна, около 30 минути.

Водата се налива в тенджерка, добавя се меда, оставя се да кипне и както е горещ сиропът се налива върху баклавата.

Рейтинг

5 15
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Antoaneta
Antoaneta
07.08.2016 22:31
Браво впечатляващо!
0
0