Бял сос за сарми с прясно мляко

НикиНики
Иноватор
381
3k
1k
500
2
01/08/2020
"Невероятния бял сос за сарми, заради който може и да забравите за сармите"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 959
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сармите са едно от любимите ястия на повечето от нас, особено през зимния период.

За по-голяма сочност, поднасянето със сосче е задължително.

В дълбок тиган си разтопяваме маслото. Прибавяме си кашичката, която сме си приготвили от брашното и водата. Разбъркваме непрекъснато.

Отнемаме от котлона, добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане. Връщаме отново на котлона и бъркаме докато се посгъсти.

Отнемаме отново от котлона и добавяме разбитите жълтъци.Връщаме отново на котлона за кратко, докато сосът за месо кипне.

Махаме от котлона и посоляваме. Поднасяме сармичките, поляти със сос.

Белият сос за сарми с прясно мляко е много сполучлив и подходящ и за различни видове меса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар