Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Сникърс с 2 вида крем

Торта Сникърс с 2 вида крем

Торта Сникърс с 2 вида крем
Снимка: Ивилина Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Не десертче, а цяла торта Сникърс сме си спретнали тук"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пандишпанен блат - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • За сметановия крем
  • течна животинска сметана - 1 л
  • захар - на вкус
  • За млечния крем
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 180 г
  • нишесте - 40 - 50 г
  • захар - 400 г
  • масло - 50 г
  • За украсата
  • пурички - 2 кутии (шоколадови и ванилови)
  • сникърс - 8 - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг с половината захар. Другата захар прибавяме към жълтъците и ги разбиваме до побеляване.

Прибавяме на тънка струя жълтъците към белтъците и разбъркваме внимателно. Към яйцата прибавяме брашното и разбъркваме внимателно. Печем на предварително загрята фурна.

Изсипваме животинската сметана в изстудена метална купа и оставяме в хладилника за 10-15 минути. Разбиваме внимателно и добавяме пудрата захар.

Млякото и захарта се варят на котлона, към тях се прибавят 180 г брашно и 40-50 г нишесте. Когато е готово се маха от котлона и се прибавя маслото, за да не хване коричка.

Разрязваме блата на 3 части. Реди се блат, сметанов крем, Сникърс, вторият крем и така до края и до сглобяването на тортата.

При украсата пуричките се режат на две и се редят една шоколад, една ванилия.

Тортата Сникърс с 2 вида крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: