Запържен фасул по стара рецепта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
04/08/2020
"Насладете се на автентичната рецепта за запържен боб, която измъкнахме от старите тефтери "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 920
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете фасула в топла вода за 1 нощ да престои.

На сутринта изхвърлете водата и налейте студена вода, поставете да заври на слаб огън, след което усилете огъня на умерен. Свареният фасул прецедете и оставете настрани.

Задушете ситно нарязания лук в нагрятото олио на слаб огън. Прибавете фасула и бъркайте внимателно, посолете на вкус и поръсете с чубрица, джоджен и лют пипер по желание. Разбъркайте внимателно и задушете под капак за около 5 минути.

Отделно разтопете и загрейте маслото, премахнете от котлона и прибавете червения пипер, разбъркайте добре и полейте фасула. Сервирайте поръсен с пресен магданоз, става много вкусен!

Запърженият фасул по стара рецепта е готов.

Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
22.00 лв.
Виж ››

Всяка готварска рецепта за приготвянето на боб трябва да започва така - Взимате едно керамично гърне за боб, останалото са подробности

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар