Начин на приготвяне
Маслото трябва да е предварително оставено на стайна температура.
Вземете една купа и сложете маслото, нарязано на малки кубчета. След това яйцето, кафявата захар и нишестето. Разбъркайте с лъжица. След това добавете бакпулвера. Започнете да пресявате брашно над купата и след това разбъркайте хубаво с ръка.
Трябва да се получи меко тесто. При необходимост сложете още брашно. След като тестото е готово, го извадете от купата и го сложете върху набрашнена гладка повърхност.
Оформете с ръце малки топки от тестото.
Вземете една чинийка и сложете в нея какаото. След това вземете пластмасова суха празна бутилка, потопете гърлото и в какаото и след това притиснете върху топчетата тесто.
Така ще оформите пънчетата на гъбките. Повторете докато не свърши тестото.
Наредете курабийките в широка тава с хартия за печене на дъното. Печете на 180 градуса за около 30-тина минути или до готовност.
Курабийките-гъбки са много вкусни.