Начин на приготвяне
Ако обичате яхния с кюфтета, и тази идея ще ви допадне.
Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно.
Загрейте олиото в тенджера за готвене.
Добавете лука и гответе до златист загар.
Намалете температурата на котлона.
Отстранете леко лука по периферията и наредете готовите кюфтета.
Пържете ги в мазнината до промяна на цвета им.
Обърнете ги внимателно.
Добавете червеният пипер и доматеното пюре.
Разбъркайте и налейте около 250 мл. топла вода при пържените кюфтета.
Добавете захарта, за да притъпи киселинността на доматеното пюре.
Овкусете със сол и млян черен пипер.
Оставете да къкри на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
Разбийте брашното с малко вода /да се получи кашичка/ и сгъстете соса, като бъркате непрекъснато.
Гответе още 1 минута и отстранете ястието.
Добър апетит с апетитните кюфтета в сос!