Супа от телешки език

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
294
2k
1k
451
3
11/08/2020
"Телешка супа който обича, на тази рецепта спира поглед "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.

Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета.

Подготвяме и измиваме зеленчуците. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.

Слагаме ги в прецедения телешки бульон на средна степен.

Добавяме наситените целина и магданоз. След около 15 минути добавяме и месото.

Подправяме със сол на вкус.

На финала добавяме фидето и готвим до готовност на телешката супа.

Щом фидето е готово, отдръпваме тенджерата настрани.

Застройваме с жълтък, разбит в кисело мляко и брашно.

Връщаме на слаб огън за няколко минути супата от телешки език.

Метална поставка за черпак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
4.57 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар