Супа от телешки език

Супа от телешки език

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3392k1k6643
Супа от телешки език
Снимка: Аника Войт
1 / 3
11/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Телешка супа който обича, на тази рецепта спира поглед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.

Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета.

Подготвяме и измиваме зеленчуците. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.

Слагаме ги в прецедения телешки бульон на средна степен.

Добавяме наситените целина и магданоз. След около 15 минути добавяме и месото.

Подправяме със сол на вкус.

На финала добавяме фидето и готвим до готовност на телешката супа.

Щом фидето е готово, отдръпваме тенджерата настрани.

Застройваме с жълтък, разбит в кисело мляко и брашно.

Връщаме на слаб огън за няколко минути супата от телешки език.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: