Карамелизирани пържени филийки

Аника ВойтАника Войт
Готвач
210
1k
834
341
1
09/08/2020
"Ъпгрейднати пържени филийки - ето как "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • хляб - 1 бр. нарязан на филийки
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кленов сироп - 80 мл
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
* мерки и количества
Пържени Филийки

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата и захарта на пяна.

Към тях добавете млякото и кленовия сироп. Отново разбъркайте. Накрая добавете по желание и една ванилийка за по-богат аромат.

В подходящ съд загрейте олиото, в което ще приготвим филийките. Загрейте го на не много силна степен, за да не изгорят лесно (7 от 9 степен например).

Вземете една по една филийките хляб и ги потопете в яйчената смес от двете страни за няколко секунди.

След което ги изпържете филийките до златисто от двете страни.

Извадете карамелизираните пържени филийки и ги оставете в чиния и домакинска хартия, да за попие излишната мазнина.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар