Начин на приготвяне
Изплакнете ориза под силна струя студена вода, след което го сварете до омекване във вряла подсолена вода. Отделно сварете зеленчуковия микс. Прецедете го в гевгир.
Докато ориза се отцежда загрейте половината от маслото и запържете нарязания на колелца лук. Когато омекне, добавяме нарязаното на ситно месо и запържваме равномерно от всички страни (за 12-15 минути).
Добавяме остатъка от маслото и половината от сварения ориз, овкусяваме с черен пипер, сол, къри, соев сос и захлупваме. Задушаваме на тих огън до омекване на месото.
Разбиваме яйцата, посоляваме ги изпържваме 2 тънки омлета, които нарязваме на ленти.
Когато месото омекне добавяме остатъка от ориза, зеленчуците и оставяме още 4-5 минути на котлона.
Изсипваме сместа в дълбока кутия, гарнираме с омлета, нарязаните на ленти кисели краставички и доматите, нарязани на тънки филийки.