Ципура на скара със сос магданоз
Orada na roštilju sa sosom od peršuna
Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на скара със сос магданоз

Ципура на скара със сос магданоз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6257k1k3k3
Ципура на скара със сос магданоз
Снимка: Ivelina
1 / 2
12/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Невероятна порция за невероятни гости - ципура на скара със сос магданоз"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 цели големи
  • зехтин - 45 мл (3 с.л.)
  • лимони - 1 бр., нарязан
  • чесън - 2 бр. скилидки, нарязани на ситно
  • Сос от магданоз
  • зехтин - 125 мл (½ чаша) екстра върджин
  • магданоз - 125 мл нарязан (½ ч.ч.)
  • лук - ¼ ч.ч. нарязан
  • малинов оцет - 30 мл (2 с.л.)
  • каперси - 30 мл (2 с.л.)
  • чесън - скилидки, нарязан на ситно
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясна ципура на скарата без съмнение е едно от любимите ястия през лятото.

При желание можете да мариновате предварително рибата. Като цяло: олиото, билките и подправките са добри спътници за печене на риба, но с лимонов сок и бяло вино трябва да внимавате, те правят месото ронливо, така че рибата на скара може да се разпадне.

Рибата и морските дарове се мариноват добре - това ги прави нежни, сочни с интересен вкус.

Направете прорези на рибата от всяка страна, два до три пъти, за да може ароматите да се разпространят добре в цялата риба. Мариновайте със зехтин, сол, черен пипер, скилидка чесън и мащерка във вътрешността на рибата.

Рибата се сервира най-добре с течни маринати, както в нашата рецепта с магданозен сос.

Загрейте решетката, като настроите горелките на най-силна степен. Намазваме решетката.

Сос от магданоз

В купа комбинирайте всички съставки. Подправете със сол и черен пипер. Заделете .

Подготовка на Ципурата

Намажете рибата със зехтина и с лимоновия сок. Поръсете чесъна вътре в рибата. Подправете със сол и черен пипер.

Печете рибата за около 3 минути от всяка страна или до готовност.

Сервирайте гарнитурата и печената риба, докато са топли.

Сервирайте ципура на скара със сос магданоз със соса от магданоз и зеленчуци според вашия вкус. Аз сервирах с грах, моркови, броколи, карфиол, червено зеле и шепа скариди с гъби на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: