Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара със сос магданоз

Ципура на скара със сос магданоз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Ципура на скара със сос магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Невероятна порция за невероятни гости - ципура на скара със сос магданоз"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 цели големи
  • зехтин - 45 мл (3 с.л.)
  • лимони - 1 бр., нарязан
  • чесън - 2 бр. скилидки, нарязани на ситно
  • Сос от магданоз
  • зехтин - 125 мл (½ чаша) екстра върджин
  • магданоз - 125 мл нарязан (½ ч.ч.)
  • лук - ¼ ч.ч. нарязан
  • малинов оцет - 30 мл (2 с.л.)
  • каперси - 30 мл (2 с.л.)
  • чесън - скилидки, нарязан на ситно
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясна ципура на скарата без съмнение е едно от любимите ястия през лятото.

При желание можете да мариновате предварително рибата. Като цяло: олиото, билките и подправките са добри спътници за печене на риба, но с лимонов сок и бяло вино трябва да внимавате, те правят месото ронливо, така че рибата на скара може да се разпадне.

Рибата и морските дарове се мариноват добре - това ги прави нежни, сочни с интересен вкус.

Направете прорези на рибата от всяка страна, два до три пъти, за да може ароматите да се разпространят добре в цялата риба. Мариновайте със зехтин, сол, черен пипер, скилидка чесън и мащерка във вътрешността на рибата.

Рибата се сервира най-добре с течни маринати, както в нашата рецепта с магданозен сос.

Загрейте решетката, като настроите горелките на най-силна степен. Намазваме решетката.

Сос от магданоз

В купа комбинирайте всички съставки. Подправете със сол и черен пипер. Заделете .

Подготовка на Ципурата

Намажете рибата със зехтина и с лимоновия сок. Поръсете чесъна вътре в рибата. Подправете със сол и черен пипер.

Печете рибата за около 3 минути от всяка страна или до готовност.

Сервирайте гарнитурата и печената риба, докато са топли.

Сервирайте ципура на скара със сос магданоз със соса от магданоз и зеленчуци според вашия вкус. Аз сервирах с грах, моркови, броколи, карфиол, червено зеле и шепа скариди с гъби на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: