Богата пица Аматричана

НикиНики
Иноватор
286
2k
994
336
2
13/08/2020
"Богата пица за гладници - пак заповядайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ясно е на всички, че сочната пица е едно от нещата, с които се слави италианската кухня.

Тя е едно от любимите тестени ястия в цял свят. Начините ѝ за приготвяне са многобройни.

Стъпка 1:

Започваме с подготовката на тестото за пица. В купичка сипваме маята с малко топла вода и оставаме на страна да шупне.

В голяма купа поставяме пресятото брашно, солта и захарта. Прибавяме шупналата мая.

Започваме да наливаме водата поетапно и бъркаме. Месим до получаването на меко тесто. Намазваме тестото със зехтин, оставяме го на топло, покрито с кърпа да втаса.

През това време си приготвяме соса Аматрича.

Стъпка 2:

Попарваме доматите в тенджера с гореща вода. Оставяме ги да се охладят. След това ги обелваме и стържем на едро ренде.

В тиган загряваме зехтина, запържваме нарязания на ситно лук, бекон и лютата чушка.

След това добавяме настърганите домати и овкусяваме със сол.

Варим соса, докато се сгъсти.

Стъпка 3:

Щом тестото е втасало, взимаме и го разточваме според желаната форма. Полагаме разточения блат в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме обилно със соса. Започваме да подреждаме продуктите за основата, нарязани според желания размер.

Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180°C.

Щом кашкавалът се запече и хване златиста коричка, богатата пица Аматричана е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Върховна пица!
0
0