Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват се и се настъргват на едро ренде. Отцеждат се хубаво с ръце от излишната вода и се слагат в купа.
Лукът се нарязва на ситно и се добавя към картофите.
Чукват се яйцата, добавят се подправките и пармезана, обърква се хубаво.
Тавата на фурната се застила с хартия за печене, която се намазва с олио.
Сместа за блата се изсипва в тавата и се разпределя равномерно, така че да придобие формата на тавата.
Слага се да се пече в предварително нагрята на 200 °C фурна за 30 минути.
През това време се приготвят продуктите за гарниране.
Моцарелата се реже на тънки шайби, кашкавалът се настъргва, чери доматите се измиват и се режат на шайби.
Чушките се почистват от семките и се режат също на шайби. Гъбите се отцеждат от водата.
След като картофеният блат се изпече, се вади от фурната. Слага се половината кашкавал, следват гъбите, после чери доматите, луканката, чушките, моцарелата, пармезана и накрая останалия кашкавал.
Връща се във фурната да се допече до златисто богата пица с картофен блат.
С тази пица с блат без брашно няма да се притеснявате за лятната си диета.
Да ви е сладко!