Начин на приготвяне
Натрошете маята в леко затоплената водичка със захарта и оставете за няколко минути да шупне.
Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете зехтина, солта и шупналата мая. Замесете гладко и еластично тесто, което оставете в покрита с кърпа купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.
Оформете втасалото тесто на топка и я разточете на много тънка кора върху набрашнен плот или директно върху пласт хартия за печене.
Разпределете кашкавала, нарязан на тънки ленти, оставяйки 4-5 см. от краищата, които впоследствие прегънете навътре и запечатайте. Минете с точилката отгоре, за да сплескате и изтъните максимално. Така ще получите блат за пица с пълнеж от кашкавал.
Намажете повърхността на пицата с доматения сос, поръсете с риган и отгоре подредете парченца прясна моцарела и колбас. Завършете поръсвайки със зрялата моцарела.
Печете пицата на 220 градуса за 15 минути в предварително загрята фурна.
Добър апетит!