Начин на приготвяне
Почистете гъбите Шийтаке, без да ги миете и белите.
Ако са ви големи, ги разрежете на половинки, а ако са малки - ги оставете така.
В тиган сложете 2 с.л зехтин и запържете гъбите.
Котлонът ви трябва да е силен, защото в противен случай рискувате, вместо да се пържат, да се сварят. Сложете солта и черния пипер.
Нарежете магданоза на дребно. Добавете чесъна, също нарязан на дребно.
Сложете 1 с.л зехтин и разбъркайте.
Следете внимателно гъбите и щом забележите, че са готови, добавете магданозената смес.
Разбъркайте веднъж и изключете мезето за вино. Махнете веднага от огъня, защото чесънът може да прегори.
Оставете Шийтаке мезе за вино леко да се охлади и сервирайте.