Начин на приготвяне
Пилешко месо:
Пилешките филета се мариноват в сол, риган и зехтин. Добре е да престоят поне 2 часа за да поемат аромата. Пекат се на скара / оребрен тиган по 5-6 минути от всяка страна.
Сос от манго:
В дълбока тенджера / касерола се разтапя 1 с.л. масло. Добавя се 1 с.л. захар, 1 с.л. балсамов оцет, нарязана на ситно 1 малка глава лук и 2 скилидки чесън.
Държи се на слаб огън, докато захарта се разтопи (около 5 мин). След това се добавя 1 бр. манго, нарязано на малки кубчета (1х1 см). Запържва се, докато мангото омекне (отнема около 25 мин).
Добавя се щипка черен пипер и се сваля от котлона. Пасира се внимателно. За по-гладък сос можете да го минете през цедка. В тази рецепта сосът е просто пасиран, за да се усеща текстура.
В чиния се слага сосът от манго, върху него пилешките филета, най-отгоре се слага сушен домат (по 1 парче сушен домат в/у всяко парче пилешко филе).
Добавят се цели стръкчета босилек за цвят и аромат.
Важно е пилешкото филе да се поднесе топло. При соса от манго - имате избор. Определено по-свежо е, когато сосът в рецептата за пилешки филета със сос от манго, сушени домати и босилек е предварително охладен!
Бон Апети !
Коментари