Пуешко вретено

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пуешко вретено
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
8 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Хапнете си сладко, сладко това разкошно пуешко вретено"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 20 г настърган
  • бекон - 3 бр. тънки слайсове
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 клонче
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешките пържоли. Посолете и овкусете с черен пипер.

Разбийте две яйца с телена бъркалка и добавете 20 г настърган пармезан.

Загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете един омлет. Нарежете омлета на 3 ленти.

В средата на всяка пържола сложете по парче омлет и слайс бекон. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете скилидки чесън и клонка розмарин. Изпържете руладините от всички страни за кратко и полейте с бялото вино.

Излейте 50 мл топла вода, захлупете съда и гответе пуешките рулца 20 мин или докато останат на мазнина.

Сварете 500 г картофи. Обелете ги и пюрирайте, докато са още топли. Сложете в топлото пюре бучка краве масло и налейте 100 мл прясно мляко.

Бъркайте енергично с вилица, докато пюрето стане пухкаво. Никога не разбивайте картофено пюре с миксер.

Става като лепило. Сложете картофеното пюре в подходяща за сервиране чиния и отгоре наредете пуешкото вретено.

Полейте пуешкото вретено с мазнината от пърженето. Сервирайте ястието топло.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: