Супа от тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Каква есен би била, ако не приготвяте поне веднъж седмично супа от тиква"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 пакетче
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • пюре - от тиква 500 гр.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • сол
  • бял пипер
  • джинджифил
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка разтопете маслото и задушете лука и праза, нарязани на ситно до омекване.

Добавете тиквата, бульона и подправките. Оставете сместа да заври.

Намалете огъня и оставете да къкри без капак, около 15 минути, като бъркате от време навреме.

Извадете дафиновия лист и направете сместа на пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: