Супа от тиква с ориз

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа от тиква с ориз1 / 3
10/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Толкова е вкусна, че направо ще се пристрастите към нея"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг, обелена и почистена от семките, нарязана на кубчета
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (500 мл)
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава, на ситно
  • масло - 6 с.л.
  • бульон - 1, 5 л, зеленчуков
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1/3 ч.ч. (45 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се вари с прясното мляко около 10 мин., след което се блендира. Пюрето от тиква се прехвърля в тенджера и се държи около 5 мин.

Запържва се лука в маслото и се добавя в тиквеното пюре, което се залива със зеленчуковия бульон. След като заври се добавя оризът. Поръсва се с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi
Rosi
Мария Тончева, благодаря за хубавата рецепта. Резултатът е повече от сполучлив.
09.11.2019 14:59