Начин на приготвяне
Лещата измийте и поставете в купичка с вода за 12 часа. Тиквата за пълненето трябва да е кръгла.
Измийте я, отрежете капаче в горната част и я почистете от семките.
Внимателно с помощта на малко ножче отрежете част от месестата част от вътре - около 300 г. Нарежете я на кубчета с приблизително еднаква големина.
В тиган поставете мазнината и прибавете лука, нарязан на ситно, моркова, нарязан на кубчета, гъбите, нарязани на две през средата, и после на филийки, червената и зелената пиперка, нарязани но ситно, и спанака
Налейте малко вода и оставете да се задушат. Овкусете с подправките. В дълбока тава поставете тиквата и изсипете задушените зеленчуци.
Сложете вътре и накиснатата и отцедена леща и кубченцата тиква.
Допълнително овкусете при нужда. Налейте гореща вода, да покрие продуктите, и затворете капака на супата с тиква.
Завийте есенна супа в тиква с алуминиево фолио и печете във фурната за 1 час на 190 °C.