Есенна супа в тиква

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Есенна супа в тиква
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Есенна супа в тиква - шарена и ароматна, пълна с витамини за добро настроение през есента"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цяла
  • лук - 1 бр.
  • червена леща - 1/2 к.ч.
  • спанак - 10 кубчета
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • червена пипирка - 1 бр.
  • зелена пипирка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют черен пипер - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата измийте и поставете в купичка с вода за 12 часа. Тиквата за пълненето трябва да е кръгла.

Измийте я, отрежете капаче в горната част и я почистете от семките.

Внимателно с помощта на малко ножче отрежете част от месестата част от вътре - около 300 г. Нарежете я на кубчета с приблизително еднаква големина.

В тиган поставете мазнината и прибавете лука, нарязан на ситно, моркова, нарязан на кубчета, гъбите, нарязани на две през средата, и после на филийки, червената и зелената пиперка, нарязани но ситно, и спанака

Налейте малко вода и оставете да се задушат. Овкусете с подправките. В дълбока тава поставете тиквата и изсипете задушените зеленчуци.

Сложете вътре и накиснатата и отцедена леща и кубченцата тиква.

Допълнително овкусете при нужда. Налейте гореща вода, да покрие продуктите, и затворете капака на супата с тиква.

Завийте есенна супа в тиква с алуминиево фолио и печете във фурната за 1 час на 190 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: