Млечна баница с локум

Иван КацаровИван Кацаров
Новак
50
811
170
117
16/08/2020
"Истинска домашна млечна баница за ценители - с орехи, локум и семена, пък нека ние зле "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от Пловдивското село Труд и баба ми традиционно я приготвяше за Голяма Богородица (15 август).

1. Корите са на стайна температура.

2. Вземам една кора и я намазвам с разтопено масло.

3. Поръсвам цялата кора обилно със сусам.

4. Слагам втората кора отгоре.

5. В тесния край на кората се слагат локуми, като всеки локум е прерязан по дължина на две половини.

6. Завиват се локумите с двата листа, като се прави само един-два оборота и пред рулото остава почти цялата площ на кората. Този остатък от листа се поръсва с натрошени орехи и 1 с.л. захар. След това рулото се навива докрай.

7. Всяко руло се реже на по-малки парчета и се подреждат в намаслена тава.

8. Отгоре рулцата се мажат с масло и се поръсва със сусам.

9. Слага се в предварително загрята на 170 градуса фурна да се изпече до златист цвят (около 30-40 минути).

10. Яйцата са на стайна температура и се разбиват. Към тях се добавят щипка сол, 150 г захар, прясното мляко и ванилията. Разбива се добре и с тази смес се полива изпечената баница.

11. Млечната баница се връща във фурната за още 15-20 минути.

12. След охлаждане млечната баница се поръсва с пудра захар и се сервира.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар