Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Мезета»Конска наденица с гъби и праз

Конска наденица с гъби и праз

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Конска наденица с гъби и праз
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • конска наденица - 1 бр. сурова
  • печурки - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода.

Суровата конска наденица се слага в алуминиева чиния или малка тавичка. Пече се до готовност на месото.

Гъбите се доизмиват. Режат се на филийки. Празът се почиства и нарязва на колелца. В голям тиган се сипва олио да загрее.

Добавят се празът и гъбите и се пържат. Може да се добави от мазнинката, която е отпуснала наденицата при печенето.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се мъжкото мезе.

В чиния се слага канапе от гъбите с праз. Отгоре се слага наденицата и се нарязва.

Конска наденица с гъби и праз - любимото мезе за чаша червено вино през зимните вечери с любими хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: