Зеленчуци на скара с кокосова марината

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
153
1k
437
474
2
19/08/2020
"Най-апетитни стават зеленчуците на скара с кокосова марината "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • гъби портобело - 2 или други по избор
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • коко аминос - 4 с.л. или соев сос
  • сок от лайм - 1/2
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте обелете и нарежете морковите, обелете и нарежете лука на шайби.

Сложете всичко в купа и залейте с коко аминос-а (това е безглутенова алтернатива на соевия сос, прави се от цветовете на кокосовата палма, също така няма захар. Намира се по биомагазините, но ако нямате, може да го замените с обикновен соев сос), сока от лайм, зехтина, балсамовия оцет и солта.

Разбъркайте добре, така че всичко да се покрие равномерно с маринатата.

Сложете зеленчуците на загряла скара и печете до готовност.

Сервирайте вкусните печени зеленчуци с хумус и хляб, става супер!

Маринатата от тези зеленчуци на скара с кокосова марината може да ползвате за всякакви зеленчуци.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар