Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Зеленчуци на скара с кокосова марината

Зеленчуци на скара с кокосова марината

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Зеленчуци на скара с кокосова марината4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Най-апетитни стават зеленчуците на скара с кокосова марината"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 2 или други по избор
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • коко аминос - 4 с.л. или соев сос
  • сок от лайм - 1/2
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте обелете и нарежете морковите, обелете и нарежете лука на шайби.

Сложете всичко в купа и залейте с коко аминос-а (това е безглутенова алтернатива на соевия сос, прави се от цветовете на кокосовата палма, също така няма захар. Намира се по биомагазините, но ако нямате, може да го замените с обикновен соев сос), сока от лайм, зехтина, балсамовия оцет и солта.

Разбъркайте добре, така че всичко да се покрие равномерно с маринатата.

Сложете зеленчуците на загряла скара и печете до готовност.

Сервирайте вкусните печени зеленчуци с хумус и хляб, става супер!

Маринатата от тези зеленчуци на скара с кокосова марината може да ползвате за всякакви зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: