Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с прасковена глазура

Плодова торта с прасковена глазура

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Плодова торта с прасковена глазура
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Тази плодова торта с прасковена глазура определено е повод за усмивка днес"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 135 г
  • захар - 140 г
  • какао - 1 с.л. на прах
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 12 г
  • ванилия - 2 бр. прахче
  • олио - 45 мл
  • За сиропа
  • вода - 200 мл
  • захар - 200 г бяла кристална
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 200 г кафяв
  • банани - 2 бр.
  • За глазурата
  • праскови - 2 бр.
  • вода - 300 мл
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • За декорация
  • банани - 1/2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • ябълки - 1бр.
  • праскови - 1 бр.
  • сини сливи - 3 бр.
  • вафлена фунийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заемете се с направата на блата за тортата.

С миксер разбийте яйцата. След това добавете захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно. След това сложете олиото, бакпулвера и ванилията. На слаба степен на миксера добавете какаото и пресятото брашно накрая.

След като сместа за блата е готова, вземете тава с незалепващо покритие (моята е с размер на диаметъра 24 см). Застелете с хартия за печене и изсипете сместа за блата.

Печете на 180 градуса без вентилатор за 45 минути на средна решетка в предварително загрята фурна. Печете до суха клечка в средата. След това го извадете и го оставете да се охлади напълно.

След това вземете една купа и смесете в нея течния шоколад и заквасената сметана. Разбъркайте до еднородна смес. Приберете купата в хладилника.

Вземете една тенджерка, изсипете водата в нея и я сложете на котлона. След като се затопли, добавете захарта и варете за около 5 мин. Оставете да се поохлади.

Остава да си направите глазурата. Обелете прасковите и ги пасирайте. Вземете една тенджерка и сложете водата в нея. Сложете на котлона, добавете захарта и разбъркайте. След това добавете пюрето от праскови и накрая нишестето. Бъркайте и варете до сгъстяване.

Идва ред на сглобяването на тортата. Нарежете блата на 3 части по хоризонтал. Сложете едната върху подноса, сиропирайте я със захарния сироп и я намажете с шоколадовия крем.

Нарежете банан на кръгчета и наредете върху крема. Сложете втория блат и повторете процедурата. Накрая сложете третия блат. Върху него намажете с останалия крем и загладете. Намажете и стените на тортата с него.

Сега залейте плодовата торта с глазурата от праскови.

След това аранжирайте плодовата торта с прасковена глазура с плодове по избор.

Приберете в хладилника за около час-два, преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: