Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Семифредо»Семифредо с пияни кайсии

Семифредо с пияни кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Семифредо с пияни кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Когато искате десерт с опияняващ и същевременно свеж вкус - пригответе този"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • бадеми - 1/2 ч.ч. филирани
  • сметана - 2 ч.ч.
  • кайсии - 10 бр.
  • водка - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се натрошават. Половината захар се карамелизира, сваля се от котлона, добавят се бадемите и сместа се разбърква. Слага се върху фолио на тънък пласт и се оставя да изстине. Натрошава се с нож и 1 супена лъжица се оставя настрана.

Яйцата се разбиват на водна баня с останалата част от захарта. Свалят се от котлона и се разбиват с миксер 3 минути. Сметаната се разбива на крем. Една трета от сметаната се добавя в яйчената смес и се разбърква. След това се добавя останалата сметана и натрошеният карамел. Оставя се за 5 часа във фризера.

Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат. Напръскват се с лимонов сок. Водата се смесва с кафявата захар, кипва се и се вари на бавен огън 5 минути. Добавя се водката и се кипва отново. Добавят се кайсиите и се варят 5 минути. Разбъркват се внимателно и се варят още 3 минути.

Кайсиите се вадят с решетъчна лъжица и се слагат в голяма чиния. Сиропът се кипва и се вари 4 минути на среден огън. Кайсиите се заливат със сиропа и се оставят да изстинат напълно.

Семифредото се вади от фризера, разпределя се в купички или чинии, отгоре се разпределят пияните кайсии и се поръсват с остатъка от натрошения карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: