Кралско семифредо

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Кралско семифредо
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Щом опитате хапка от него, ще разберете защо носи името кралско семифредо"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 г
  • маскарпоне - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадови капки - 50 г
  • кафе - 300 мл еспресо
  • коняк - 2 с.л. Наполеон
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват до побеляване с половината захар. Добавя се маскарпонето и се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към горната смес.

Кремът се разделя на две равни части.

Към едната част се прибавя какаото, а към другата - шоколадовите капки и ванилията.

Кафето се смесва с коняка.

Правоъгълна кексова форма се постила със стреч фолио.

На дъното и отстрани на формата се подреждат бишкоти, потопени в кафето.

Поставя се белият крем. Върху него се подреждат отново бишкоти, напоени с кафе.

Следва кафявият крем и се завършва с бишкоти.

Семифредото се поставя в хладилник за 2-3 часа.

Обръща се в поднос и се освобождава от фолиото малката бишкотена торта.

Поръсва се с пудра захар това Кралско семифредо.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: