Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Модерна разядка с патладжан и ядки

Модерна разядка с патладжан и ядки

Модерна разядка с патладжан и ядки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Станете модерни с разядката с патладжан и ядки"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • шамфъстък - 20 г печен
  • фъстъчено масло - 25 г
  • ядки микс - 40 г (тиквени семки, слънчогледови, сусам)
  • кисело мляко - 70 г
  • лимони - 1 бр. сока и кората
  • кимион
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна вегетарианска разядка, която да приготвите у дома.

Изпечете микса от семена в сух тиган и заделете.

Измийте патладжаните, подсушете и разрежете на две. Намажете със зехтин от двете страни и изпечете в загрята фурна на 220 градуса от двете страни. Извадете, оставете да се охлади и обелете.

Сложете всички съставки в кухненския робот без зехтина. Завъртете копчето и смелете разядката, като малко преди да изключите налеете на тънка струйка зехтина през отвора на робота. Изключете, прехвърлете в купа с капак и оставете в хладилника за няколко часа разядката с патладжан.

Когато сте готови, може да сервирате и препечен хляб към Модерна разядка с патладжан и ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: