Пилешка супа без фиде

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Пилешка супа без фиде
Снимка: Ники
1 / 2
23/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"И да ви е свършило фидето, няма проблем - пилешката супа е вкусна и без него"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. средни или др.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л. равни
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките бутчета. Щом се охладят, обезкостяваме на малки късчета. Добавяме месото в дълбока тенджера, прибавяме нарязаните на кубчета моркови и картофи, почистения и измит ориз.

Наливаме бульона в, който сме варили бутчетата и доливаме вода. Овкусяваме със сол и слагаме да се вари супата от бутчета.

Щом пилешката чорба е готова, си правим застройка от жълтъка, киселото мляко, сока на половин лимон и брашното.

Разбиваме добре, взимаме 2-3 черпака от супата (без продуктите, само бульона) слагаме в застройката и разбъркваме.

След това на тънка струя добавяме в супата, като разбъркваме.

Поднасяме пилешката супа без фиде топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: