Начин на приготвяне
Тутманик със сирене, на който никой не би устоял.
В купа прибавете захарта, натрошената мая и водата, разбъркайте да се разтворят.
Отделно пресейте брашното и прибавете солта, разбъркайте. Към него прибавете разтворената мая и замесете меко тесто.
Прибавете натрошеното сирене и накъсаното на малки късчета меко масло. Замесете меко и почти лепнещо по пръстите тесто. Завийте тестото със стреч фолио и оставете за един час да удвои обема си. Намаслете тавичка и сипете тестото в нея, притискайте с длани за да се заравни по дъното на тавата.
Нарежете оформения домашен тутманик на малки квадратни парчета (доколкото е възможно, защото тестото е лепкаво). Намажете с разбития на пяна белтък и поръсете със сусам. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30-35 минути до златисто кафява коричка тутманика със сусам.
Това е! Остава ви да го изчакате да се охлади леко. След това Лесен тутманик със сирене и сусам е готов за нападане!