Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз и лесен тутманик

Бърз и лесен тутманик

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515501501
Бърз и лесен тутманик
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Лесна идея за закуска, която ще събере доста съмишленици!"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • вода - 200 мл топла
  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче за хляб
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • сирене - 350 г
  • масло - 100 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода.

Разбийте яйцата и към тях добавете солта, захарта, киселото мляко (със стайна температура) + содата, олиото и разтворената мая.

Докато бъркате, започнете да добавяте брашното - целта е да се получи много гъста лепкава каша, която е трудна за бъркане.

Когато е готово, го оставете на топло, докато удвои обема си. След като тестото е втасало, застелете тавичка с хартия за печене.

Разстелете половината от тестото в тавата. Натрошете сиренето върху тази основа. Поръсете с 2/3 от маслото. Разстелете и останалата част върху сиренето. Разстелете останалата мазнина отгоре.

След като сложите тутманика във фурната, я включете на 180 градуса и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: