Начин на приготвяне
Пухкави понички със сладко от ягоди - същите като на баба.
Затопляме прясното мляко и добавяме захарта и маята. Оставяме настрани. През това време си смесваме разбитите яйца, разтопеното масло и солта.
Добавяме сместа към млякото и разбъркваме. Започваме да добавяме пресятото брашно. Омесваме лепкаво тесто. Поставяме го на масата и продължаваме да омесваме, като добавяме брашно.
Тестото за поничките не трябва да е нито меко, нито твърдо. Покриваме тестото и оставяме на топло за около час и половина. След като тестото е удвоило размера си, разточваме го с дебелина около 1см.
С помощта на чаша или купичка си изрязваме кръгчета. В дълбок съд загряваме олио, такова количество, че поничките да плуват.
Пържим от двете страни да златисто. След това поставяме върху кухненска хартия готовите понички.
Щом поничките се охладят, с помощта на шприц ги пълним със сладкото. Накрая поръсваме с пудра захар приготвените понички с пълнеж.
Коментари