Бухтички с царевично брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
10
97
893
11
24/08/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

В купа се разбива едно яйце, добавяме олио, прясно мляко, сол, сода за хляб.

Разбърква се добре, натрошаваме сирене, може и с извара, чубрица и сипваме царевично брашно, а след него и бяло брашно.

Замесва се средно меко тесто, което не лепне.

Поръсваме брашно на плота, разточва се правоъгълник, нарязва се ленти, дебели по 3 пръста, а лентите нарязваме на ромбоиди с дебелина 0.5 -0.7 мм.

Загрява се олио в тиган на 5 степен, пържим бухтите от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.

Много са вкусни тези бухтички с царевично брашно - меки чудесна закуска с кисело мляко! Добър апетит!

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар