Начин на приготвяне
В топла вода се разбърква суха мая, добавя се 1 с.л. захар и оставяме да бухне.
След 10 минути се сипва в средата на брашното, добавя се останалата захар, разтопено масло, сол, яйца без 1 жълтък и се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса на топло, после се разделя на две части.
Всяка се точи на кръгла кора и се нарязва на триъгълници. В широката част се поставя чаена лъжица гъсто сладко от череши.
Навиват се кифлички, нареждат се в тава върху хартия за печене.
Оставят се да почине тестото още 20 минути, намазваме с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме сусам.
Печем кифличките без прясно мляко в загрята фурна 180°C до готовност.
Добър Апетит!