Уникални сиропирани топки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Уникални сиропирани топки
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Страхотна почерпка за гости и близки - сиропирани топки"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • грис - 150 г пшеничен
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 400 мл
  • захар - 400 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - 1/2 лимон
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът, брашното и бакпулверът се смесват в купа.

Към тях се прибавят киселото мляко и олиото.

Замесва се тесто. Оставя се да почине 10 минути.

От него се късат топки с размер на малък орех. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Топките с грис се оставят да изстинат.

От изброените продукти се приготвя сироп.

Изстиналите топки се нареждат в тава и се заливат с топлия сироп.

По желание сиропираните топки могат да се гарнират с разбит белтък, кокосови стърготини, шамфъстък.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: