Печен пуешки бут за 3 часа (Мезе за бирата)

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71
338
104
175
25/08/2020
"Даваме време на бирата да се изстуди и приготвяме печения пуешки бут за 3 часа "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пуешки бут - 1 бр.
  • За марината
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • розмарин
  • подправки за барбекю
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатваме пуешкия бут на тиган от всички страни.

В купа слагаме всички подправки заедно с меда и зехтина, разбъркваме много добре.

След като сме запечатали бута, го поставяме в тавичка за печене.

След това изсипваме вече готовата марина, натриваме от всички страни и печем под фолио за 3 часа до готовност в загрята фурна.

Имаме бавно печен пуешки бут, който е идеално мезе за вино или бира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар