Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с червен лук и пухкаво картофено пюре

Свинско с червен лук и пухкаво картофено пюре

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Свинско с червен лук и пухкаво картофено пюре3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио
  • пипер меланж - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен лук - 2 бр.
  • лук - 1 бр. жълт
  • кашкавал - 100 г настърган
  • За пюрето
  • картофи - 5 бр.
  • майонеза - 50 г
  • краве масло - 15 г
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете тенджера и изсипете в нея олио. След това сложете късчетата месо.

Поръсете със сол и пипер меланж.

Сложете капак, за да се задушат, намалете на средна степен и периодично разбърквайте.

През това време нарежете луковите глави на тънки полумесеци.

След като месото е готово, изсипете върху него лука и разбъркайте. Гответе още няколко минути и изключете котлона.

Изсипете в чиниите от месото и го поръсете с настъргания кашкавал.

За да направите картофеното пюре, обелете и нарежете картофите.

Сложете ги да се варят в подсолена вода. След като заври водата, сложете един зеленчуков бульон. Варете до пълна готовност.

След което добавете маслото и майонезата и разбъркайте.

Сложете топки от пюрето в чиниите.

Накълцайте магданоза на ситно и поръсете.

Поднесете свинското с червен лук и пухкаво картофено пюре топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: