Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско филе с гъби и картофено пюре

Свинско филе с гъби и картофено пюре

Свинско филе с гъби и картофено пюре
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сочни филенца с гъбен сос и два вида гарнитура - предложение, на което не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • гъби - 6 - 7 бр големи
  • ориз - 1 ч.ч
  • моркови - 1 бр
  • картофено пюре - 1 пакетче на крах
  • масло
  • брашно
  • соев сос
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе нарязваме на тънки пържоли, леко ги начукваме и овкусяваме със соевия сос и малко чубрица. Докато си поемат от подправките, правим гъбения сос като нарязваме гъбите и ги запържваме в тиган с масло, като добавяме малко вода.

Отделно разтопяваме малко масло и запържваме 2-3 ч.л брашно. Добавяме гъбите с бульона, който се е образувал, поръсваме с малко черен пипер и бъркаме, докато получим соса.

Сваряваме ориза с малко настърган морков и правим картофеното пюре. Идва време за запържването на филето като леко потапяме в брашно и пържим до златисто.

Накрая поръсваме готовите порции с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: