Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско филе със запечено картофено пюре и сос

Свинско филе със запечено картофено пюре и сос

Свинско филе със запечено картофено пюре и сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкусно, ефектно и лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • сметанов сос
  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • бульон - 1/2 кубче пилешки
  • жълтъци - 2 бр.
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • бяло вино - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 стрък
  • див лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и ги сварете. Изцедете и ги намачкайте.

Прибавете горещото мляко, солта, маслото и разбъркайте. Сложете го в пош и шприцовайте в тавичка с хартия за печене.

Запечете за кратко в загрята фурна на горен реотан на 200 градуса.

Пригответе соса. Разтопете маслото на бавен огън и добавете брашното. Разбъркайте много добре и натрошете бульона.

Разбъркайте жълтъците със сметаната и прибавете към соса. Бъркайте за 2 минути, като внимавате сместа да не завира.

Добавете виното, солта, черния пипер и много ситно нарязаният магданоз и лук. Оставете на котлона още 1 минутка и махнете от огъня. Сосът се сервира топъл или студен.

Овкусете свинското филе само със сол и черен пипер. Изпечете на скара или грил тиган.

Свинското филе със запечено картофено пюре и сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: