Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот. Разтворете маята във водата.
Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти.
Замесете меко тесто. Сложете в намазнена купа, завийте с памучна кърпа и оставете да втаса на топло.
Готовото тесто разделете на топки от по 100 г. Разточете всяка на елипса. Намажете с кравето масло.
Поръсете с натрошеното сирене. Завийте на кифличка.
Подредете приготвените кифлички в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.
Оставете на топло да втасат още веднъж. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Извадете кифличките с масло и суха мая се охладят леко и сервирайте топли.