Начин на приготвяне
Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Сипете вътре предварително затопленото мляко със захарта и маята. Разбъркайте и прибавете белтъка от яйцето, олиото и солта.
Постепенно замесете меко тесто. Оформете като на топка и покрийте купата с фолио за свежо съхранение. Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.
Готовото тесто разделете на топки с еднква големина. Разточете всяка топка на кръгъл лист и нарежете на триъгълници.
В дебелата част на триъгълника сложете от сиренето, овкусено с шарена сол. Навийте на кифличка.
Подгответе тава с хартия за печене и сложете солените кифлички на разстояние една от друга. Оставете да втасат още веднъж.
Включете фурната на 180 градуса. Намажете втасалите кифлички с разбития жълтък и печете до готовност - около 20-тина минути.
Солените кифлички със суха мая са много вкусни.