Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички със суха мая

Солени кифлички със суха мая

Солени кифлички със суха мая
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Още не сме срещали човек, който да откаже да опита тези солени кифлички"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 грама
  • брашно - 500 - 600 грама
  • суха мая - 7 грама
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • шарена сол
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Сипете вътре предварително затопленото мляко със захарта и маята. Разбъркайте и прибавете белтъка от яйцето, олиото и солта.

Постепенно замесете меко тесто. Оформете като на топка и покрийте купата с фолио за свежо съхранение. Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки с еднква големина. Разточете всяка топка на кръгъл лист и нарежете на триъгълници.

В дебелата част на триъгълника сложете от сиренето, овкусено с шарена сол. Навийте на кифличка.

Подгответе тава с хартия за печене и сложете солените кифлички на разстояние една от друга. Оставете да втасат още веднъж.

Включете фурната на 180 градуса. Намажете втасалите кифлички с разбития жълтък и печете до готовност - около 20-тина минути.

Солените кифлички със суха мая са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: