Домашен сладкиш с пъпеш

Домашен сладкиш с пъпеш

26/08/2020
"Невероятен сладкиш с пъпеш за повод или без"
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 500 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г разтопено + за намазване
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. пресято
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • пъпеш - 200 г нарязан на кубчета.
  • грис - 2 с.л. за овалване на пъпеша
  • галета - 2 с.л.
  • канела - 2 ч.л. за поръсване
  • за глазурата
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мента - прясна, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме киселото мляко и содата да шупне. Добавяме пудрата захар.

Не спираме да бъркаме. Аз използвах дървена лъжица. Сипваме маслото на тънка струя. Бъркаме. Накрая добавяме брашното и лимоновата кора.

Така готовата смес сипваме в кексова форма или тавичка, която предварително сме намазали с масло и поръсили с галета и канела.

Нарязания на кубчета пъпеш овалваме в грис и подреждаме отгоре.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55 минути. Проверяваме с клечка.

Оставяме домашния сладкиш да се охлади напълно и преместваме в подходящ поднос.

Приготвяме глазура от 1 ч.ч. пудра захар и 2 с.л. лимонов сок.

Объркваме добре и с помощта на лъжица поливаме домашния сладкиш с пъпеш. Украсяваме по желание.

Аз използвах листенца прясна мента, корички от лимон и парчета пъпеш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар