Начин на приготвяне
В купа разбъркваме киселото мляко и содата да шупне. Добавяме пудрата захар.
Не спираме да бъркаме. Аз използвах дървена лъжица. Сипваме маслото на тънка струя. Бъркаме. Накрая добавяме брашното и лимоновата кора.
Така готовата смес сипваме в кексова форма или тавичка, която предварително сме намазали с масло и поръсили с галета и канела.
Нарязания на кубчета пъпеш овалваме в грис и подреждаме отгоре.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55 минути. Проверяваме с клечка.
Оставяме домашния сладкиш да се охлади напълно и преместваме в подходящ поднос.
Приготвяме глазура от 1 ч.ч. пудра захар и 2 с.л. лимонов сок.
Объркваме добре и с помощта на лъжица поливаме домашния сладкиш с пъпеш. Украсяваме по желание.
Аз използвах листенца прясна мента, корички от лимон и парчета пъпеш.