Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб със сос

Телешки дроб със сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Телешки дроб със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5
"Не се притеснявайте да приготвяте дроб! С наша помощ той ще стане сочен и ароматен!"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 600 г
  • олио - 50 мл
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. малък
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубави измиване телешкия дроб. отстраняваме ципата му и го нарязваме на 4-5 порционни парчета. Загряваме олиото и запържваме дроба от двете страни. Изпържения дроб прибираме на топло и пристъпваме към приготвянето на соса.

Нарязваме лука, магданоза на ситно и настъргваме моркова, объркваме ги с маслото. Посоляваме и добавяме черен пипер. Сместа се поставя в порцеланов съд и се затопля, като внимавате да не кипне. Овкусява се с лимонов сок.

Поднасяме дроба топъл, посоляваме и заливаме с топлия маслен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: