Начин на приготвяне
Дробът се нарязва и оставя във вода с малко сода бикарбонат за около 5-10 минути, за да си пусне кръвта. Измива се.
Лукът се реже на филийки. Задушаваме в зехтин или кокосова мазнина. Като леко поомекне добавяме и дроба. От малко теленце е много крехък. Поръсваме с подправките, за да поеме хубаво дробчето. Изчакваме докато си смени цвета и добавяме настърганите домати.
Намаляваме котлона и похлупваме с капак, за да задушим. Долива се виното и грахът. Ако не използвате от консерва- сварете предварително. Оставете ястието да къкри.
Готово е за сервиране, след като дробчето е сменило цвета си и отвътре, а доматите са полуизврели. В последните 5 минути се добавя и зехтин на око.
Сервираме отново с чаша червено вино.