Начин на приготвяне
Измийте, обелете и настържете ябълките. В касерола сложете прясното мляко, захарта и гриса.
Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете около 15 минути или до сгъстяване на крема. Сложете кравето масло и ванилията. Разбъркайте и заделете до пълно охлаждане.
Вземете една кора. Поръсете с малко олио и сложете втора кора. Отново поръсете с олио. Сложете от крема по едната дължина и от настърганите ябълки.
Поръсете с едната чаена лъжица кафява захар и завийте кората за баницата на руло. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Постъпете по същия начин и с останалите кори.
Печете разкошната сладка баница в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете баницата с ябълки, оставете да се охлади, поръсете с пудра захар.
Сервирайте баницата с ябълки и крем в подходящи чинии.