Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват, докато омекнат. Отцедени се намачкват на пюре и леко се охлаждат.
Добавя се един жълтък в каймата и се овкусява с черен пипер, магданоз и чубрица. В купешка кайма не добавям сол, има достатъчно.
С мокри ръце се оформят крокети с дължина 8 см и се оставят във фризера за 20-30 минути да стегне каймата.
Разбива се едно яйце в купа, сипва се в чиния брашно, а в друга чиния - галета.
Загрява се олио в тиган. Крокетите с кайма първо се топят в брашно, после в яйце и се овалват в галета.
Крокетите с кайма и картофи се пържат от двете страни до златисто на умерен огън.
Сервират се с подходяща сезонна салата или просто зеленчуци.
Добър апетит!