Мекички меденки

01/09/2020
"Мекички меденки за малки и големи "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо898
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Меденки

Начин на приготвяне

В касерола сложете яйцето, захарта и меда. След това маслото, разбъркайте и сложете на котлона. Разбърквайте непрестанно, докато се смесят съставките, но без да завира.

След това махнете от котлона и сложете ванилия, сода и бакпулвер. Разбъркайте добре до пухкава смес. Дайте малко време, докато се охлади.

След което взимате друг съд и пресявате брашното в него.

Добавете маслената смес към брашното и разбъркайте до меко тесто.

Завийте тестото и го сложете в хладилника, за да се стегне за един два часа.

След това си включвате фурната на 180 градуса, изваждате купата от хладилника и го разточвате.

Взимате си формичките (за сладки, бисквити, меденки, курабийки), а ако нямате такива, вземете една чаша. Изрязвате формички от вече разточеното тесто, след което ги слагате върху пекарската хартия в тавичката за печене.

Останалите ви изрезки разточете отново и изрежете фигурки пак.

Печете вашите мекички меденки за 10 минути.

лед това ги извадете и сложете върху решетка, за да изстинат.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар