Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница без стерилизация

Домашна лютеница без стерилизация

Домашна лютеница без стерилизация
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
7
"Идея за следобедно занимание - домашна лютеница без стерилизация"

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг
  • чушки - 2 кг червени
  • моркови - 2 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • оцет - 5 с.л
  • сол - 3 с.л
  • чесън - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост от 240 мл.

Измиваме доматите, нарязваме ги на не много едро.

Поставяме ги в тенджера и добавяме олиото, захарта, оцета и солта. Поставяме ги на огъня и оставяме да ври 20 минути.

Чушките изпичаме, обелваме и също нарязваме и варим заедно още 20 минути.

Морковите почистваме нарязваме на колелца, поставяме в съд и варим до готовност.

След като преминат 40 минути и са готови доматите и пипера, към тях добавяме и морковите.

Разбъркваме, добавяме на вкус черен пипер, чесън и магданоз.

Докато е още гореща насипваме лютеницата в буркани, затваряме, увиваме добре и оставяме да стои така, докато се охлади.

По този начин капачките добре ще се затворят и няма да има нужда от стерилизация.

Домашната лютеница без стерилизация е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: