Начин на приготвяне
Сложете рикотата е малка касерола, излейте една чашка кафе еспресо и поставете съда на котлона.
Започнете да бъркате с телена бъркалка, докато продуктите се затоплят и хомогенизрат. Свалете съда от котлона, подсладете с 3 с.л. получения крем и пасирайте до гладкост.
Изчакайте крема да се охлади, след което приберете в хладилник за 2 часа. Излейте сметаната в тенджерка, добавете 1 с.л. кафе на зърна и кипнете.
Отстранете съда от котлона, но оставете зърната да киснат 30 мин в течността. Извадете ги след изтеклите минути и сложете начупения шоколад.
Разтопете на котлона, като бъркате енергично до получаване на еднородна смес. Охладете сместа.
Разпределете я по равно в 4 чаши.
Отгоре насипете от разбитата рикота. Украсете лекия десерт със зърна кафе, полейте с карамелен или шоколадов топинг.
Да ви е сладко!
Коментари